Радимо вам кілька страв, приготування яких не відніме у вас багато часу та зусиль.
Паста з горошком і соусом песто
- макарони з твердих сортів пшениці – 500 г
- горошок – 300 г
- вершкове масло – 1 ст. л.
- соус песто – 2 ст. л.
- сіль, перець – за смаком
Макарони відварюємо у підсоленій воді до готовності. Коли будуть готові, відливаємо в окремий посуд склянку води, в якій варилися макарони. Потім відкидаємо макарони на друшляк. Горошок викладаємо у нагріту та змащену вершковим маслом сковорідку. Смажимо, помішуючи, п’ять хвилин на середньому вогні. Додаємо на пательню соус песто і трохи води з макаронів. Додаємо сіль і перець на смак, перемішуємо. Викладаємо у соус відварені макарони, добре мішаємо та залишаємо під кришкою на 3-5 хвилин на повільному вогні.
Курка в соусі теріякі
- куряче філе – 500 г
- олія – 1 ст. л.
- сіль, перець – за смаком
- кунжутне насіння – для подачі
Для соусу теріякі:
- соєвий соус – 50 мл
- мед – 2 ст. л.
- біле сухе вино – 2 ст. л.
- часник – 1 зубчик
- рисовий оцет – 2 ст. л.
- кукурудзяний крохмаль – 1 ст. л.
- кунжутна олія – 0,5 ч.л.
- мелений імбир – на кінчику чайної ложки
- відварений рис і брокколі – для гарніру
Курку ріжемо маленькими шматочками. Смажимо у глибокій сковороді в невеликій кількості олії. Інгредієнти для соусу теріякі з’єднуємо у чашці та перемішуємо до однорідності. Коли курка буде готова, вливаємо соус в сковороду і перемішуємо, щоб соус рівномірно огорнув шматочки курки. Смажити м’ясо близько хвилини, поки соус на курці не карамелізується. Готову курку подаємо з відвареним рисом і брокколі. При подачі посипаємо насінням кунжуту.
Риба з часниково-лимонним соусом
- філе білої риби – 2 шт.
- часник – 3 зубчики
- лимон – 1 шт.
- петрушка – 5-7 гілочок
- сіль, перець – за смаком
- олія – для смаження
Рибу миємо, натираємо сіллю і перцем. Викладаємо на змащену олією антипригарну пательню. Накриваємо кришкою та смажимо до золотавого кольору з обох боків. Петрушку дрібно ріжемо, перекладаємо в чашку. Вичавлюємо туди часник і сік з лимону. Добре перемішуємо. Отриманим соусом поливаємо рибу при подачі.
Кускус з овочами та фетою
- кускус – 4 ст. л.
- томати черрі – 7 шт.
- огірок – 1-2 шт.
- сир фета – 2 ст. л.
- сіль, перець
- олія – 1 ст. л.
- лимон – четвертинка
Кускус заливаємо окропом – так, щоб вода покривала крупу на палець. Накриваємо тарілкою або кришкою та залишаємо хвилин на 7-10. Томати ріжемо на половинки, огірки – великими кубиками. Все складаємо в глибоку миску. Додаємо готовий кускус і дрібно різаний сир фета. Солимо, перчимо до смаку, поливаємо олією та лимонним соком і добре перемішуємо.
Картопляна запіканка
- картопля – 500 г
- тертий твердий сир – 300 г
- жирна сметана – 1,5 склянки
- свіжий розмарин – 2 гілочки
- свіжий чебрець – 2 гілочки
- сіль, перець – за смаком
Духовку нагріваємо до 200 градусів. Картоплю миємо, чистимо та ріжемо тонкими кільцями. Опускаємо у підсолену киплячу воду на п’ять хвилин. Після цього викладаємо картоплю у глибоку миску та заливаємо її сметаною. Додаємо сіль і перець, добре перемішуємо. Додаємо 2/3 тертого сиру та дрібно рубаний чебрець і розмарин. Знову перемішуємо. Викладаємо все у форму для запікання. Накриваємо форму фольгою (це потрібно, щоб запіканка зверху не горіла). Відправляємо в розігріту духовку на 15 хвилин. Дістаємо, знімаємо фольгу, посипаємо картоплю тертим сиром і повертаємо назад в духовку. Запікаємо, поки сир не почне плавитися.
Теплий салат з горіхами та брокколі
- брокколі – 1 головка
- смажений арахіс – жменя
- сіль, перець – за смаком
- часник – 2 зубчики
- олія – для смаження
- сік з половинки лимона
- кунжут – для подачі
Брокколі розбираємо на суцвіття і опускаємо в киплячу підсолену воду на п’ять хвилин. Дістаємо з каструлі і смажимо разом із часником на розпеченій сковороді у невеликій кількості олії (часник додавайте цілими зубчиками та видаляйте після того, яквін віддасть свій аромат). Коли брокколі стане золотавого кольору, перекладаємо її у миску, додаємо смажений арахіс, сіль і перець за смаком. Поливаємо лимонними соком, додаємо трохи олії та добре перемішуємо.
Сирний суп із кукурудзою та беконом
- консервована кукурудза – 0,5 банки
- бульйон – 3 літри
- бекон – 3 скибочки
- картопля – 5 шт.
- ріпчаста цибуля – 2 шт.
- морква – 2 шт.
- плавлений сир – 200 г
- зелена цибуля – 3 стебла
- вершкове масло – 2 ст. л.
- сіль, перець – за смаком
Цей рецепт швидкий у приготуванні, якщо у вас вдома є заморожений бульйон. Бульйон розморожуємо, доводимо до кипіння і кладемо в нього чищену і порізану картоплю. Варимо 5-7 хвилин. Поки картопля вариться, дрібно ріжемо цибулю з морквою і обсмажуємо на вершковому маслі до м’якості. Готову зажарку додаємо в суп, солимо, перчимо до смаку і варимо ще хвилин сім. Додаємо в суп порізаний бекон, варимо пару хвилин, потім додаємо плавлений сир і кукурудзу. Добре перемішуємо і вимикаємо вогонь. Перед подачею посипаємо суп дрібно рубаною зеленою цибулею.